Іспанія передасть Україні додаткову систему ППО Hawk, – Міноборони

Іспанія передасть Україні додаткову систему ППО Hawk, – Міноборони

Іспанія передасть Україні додаткову батарею зенітно-ракетного комплексу Hawk. Про це у відомстві заявили після телефонної розмови з міністром оборони України Рустемом Умєровим. 

У ході спілкування з українським міністром оборони Рустемом Умєровим його іспанська колега Маргарита Роблес поділилася інформацією про майбутню військову допомогу Україні.

Згідно з її заявою, Іспанія планує розширити свою підтримку, включивши до нового пакету додаткову батарею зенітно-ракетного комплексу MIM-23 Hawk. Передача цієї системи протиповітряної оборони запланована на вересень.

Крім того, Роблес відзначила значний прогрес у програмі підготовки українських військових на території Іспанії. За її словами, кількість українських військовослужбовців, які пройшли або проходять навчання в Іспанії, сягнула 5 тисяч осіб.

Це свідчить про суттєвий внесок Іспанії не лише в матеріальне забезпечення, а й у підвищення боєздатності українських збройних сил.

Нагадаємо, пором "Славянин" відігравав ключову роль у логістичній системі окупантів у Чорноморському регіоні, будучи останнім із трьох подібних суден. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив Дмитро Плетенчук, речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч на 25 липня російські війська атакували Україну 38 ударними дронами типу Shahed 131/136. Українська протиповітряна оборона збила 25 ворожих дронів. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Головне