Ірландія розслідує потрапляння їхніх деталей в іранські дрони

Ірландія розслідує потрапляння їхніх деталей в іранські дрони

Ірландія розслідує потрапляння їхніх деталей в російські ударні дрони іранського виробництва. Нещодавно вони були виявлені після чергової атаки безпілотників на територію України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар на пресконференції в Києві. За його словами, він не вірить, що якісь ірландські компанії порушували санкції проти росії чи Ірану.

"Ми знаємо про збиття цього дрона. Ми проводимо відповідне розслідування. Ми не віримо, що якісь ірландські компанії могли порушити санкції", - заявив глава уряду Ірландії.

Водночас Варадкар припустив, що санкції могли порушити "якісь треті сторони".

Нагадаємо, прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар в середу, 19 липня, прибув до України. Тут він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.  Відомо, що Варадкар відвідав місто Буча, яке перебувало під окупацією російських загарбників 33 дні. Прем’єр-міністр вшанував пам’ять загиблих внаслідок російської агресії.

“Сьогодні проведемо важливі переговори: безпека, політична взаємодія, справедливість для України та наша економічна взаємодія. Хоч Ірландія є нейтральною країною, ця нейтральність не означає байдужості, і це дуже важливо”, – написав президент України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, минулої ночі росіяни знову здійснили комбіновану атаку на Україну з використанням дронів та “Калібрів”. За даними Генерального штабу ЗСУ, силам ППО вдалося знищити всі запущені ракети та більшу частину шахедів.

Спочатку сигнал повітряної тривоги оголосили у південних регіонах та на сході, згодом він поширився на центральну частину України і частково на західну. Вибухи було чутно в Одесі, Києві та Київській області, Кропивницькому та інших містах.

Головне