Ірландія закликала ЄС подвоїти підтримку України

Ірландія закликала ЄС подвоїти підтримку України

Ірландія закликала ЄС подвоїти підтримку України, оскільки росія не зупиниться у своїх загарбницьких амбіціях тільки на захопленні України.

Про це заявив прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар перед самітом Європейського Союзу у Брюсселі, пише The Independent. За його словами підтримку України слід продовжити країнам Євросоюзу у політичній, військовій і фінансовій сферах.

Він зазначив, що Ірландія має потужне переконання у тому, що Україна має право на захист свого суверенітету, незалежності та демократії. При цьому, як наголосив Варадкар, якщо не зупинити Володимира Путіна в Україні, то він там не зупиниться.

Ірландський прем'єр додав, що його країна буде продовжувати підтримувати Київ до перемоги.

Водночас, за словами Варадкара, деякі країни хочуть відвернути увагу від російської агресії в Україні. Крім того, через такі речі, які відбуваються, наприклад, на Близькому Сході, дуже легко втратити фокус на війні в Україні, чого статися не повинно.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на саміті лідерів Європейського Союзу, який відбувся 26 жовтня, лідерів Угорщини та Словаччини закликали подумати про наслідки відмови у допомозі Україні.

Головне