Іран запустив ракети по Ізраїлю: що відомо

Іран запустив ракети по Ізраїлю: що відомо

Іран ввечері 1 жовтня запустив ракети по Ізраїлю. У центральній і південній частині країни лунають сирени. Про це пишуть ЗМІ. Людей просять пройти у найближчі укриття. 

Видання The Jerusalem Post зазначило, що для удару іранська сторона застосувала близько 400 ракет. Інші ЗМІ пишуть про понад 100 одиниць ракетного озброєння.

ЦАХАЛ (Армія оборони Ізраїлю) поки що не надав інформації про результати ракетного удару. Військові підтвердили, що атака все ще триває, і система ППО активно відпрацьовує по цілях.

Годинами раніше США попереджали про неминучу атаку Ірану на Ізраїль

Як відомо, ситуація на Близькому Сході загострилася після серії недавніх ізраїльських операцій. Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про пильне стеження за ситуацією на Близькому Сході та підтвердив прихильність США до гарантування  безпеки Ізраїлю. Білий дім попередив про "серйозні наслідки" для Ірану в разі прямого військового нападу на Ізраїль.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 1 жовтня хусити поновили атаки на комерційні судна в акваторії Червоного моря, попри попередні ізраїльські авіаудари. Лище за сьогодні було уражено два кораблі.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.