Іран висловив готовність допомогти росії експортувати більше нафти в обхід санкцій

Іран висловив готовність допомогти росії експортувати більше нафти в обхід санкцій

Іранська влада заявила про готовність допомогти росії збільшити нафтовий експорт. На її переконання, постачання енергоносія з рф через місцеві порти Ірану допоможуть Москві як обійти запроваджені проти неї санкції, так і скоротити видатки на логістику.

Відповідну пропозицію озвучив губернатор провінції Мазандаран Махмуд Хоссейніпур, повідомляє Інформагентство Ісламської республіки (IRNA).

Він пояснив, що на сьогодні нафта з рф заходить в Іран через північ країни, а саме через порти Ферейдункенар, Амірабад і Ноушехр. Пропускна здатність їх наразі складає 12 млн тонн на рік. Хосейніпур запевнив, що цей показник можна наростити до 20 млн тонн.

З півночі російський ресурс направляють у порти на півдні Ірані, а вже звідти - на міжнародні ринки.

Днями старший науковий співробітник Фонду захисту демократії Бенам Бен Талеблу в інтерв'ю Fox News розповів, що Іран дає своєрідний майстер-клас з обходу санкцій російській федерації.

"Росіяни починають використовувати певні тактики, вдосконалені іранцями, а також продовжують поглиблювати зв'язки в політиці, економіці та безпеці з Тегераном. Іран має майстер-клас з порушення санкцій, який зараз він допомагає освоїти Російській Федерації", - зазначив він.

Найбільшим джерелом прибутку Ірану є нафтовий експорт. Після запровадження санкцій іранська влада знайшла способи торгівлі ресурсом та навіть довела свій видобуток до ногов максимуму.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні Іран та росія домовились про будівництво залізничного коридору, який має стати конкурентом Суецького каналу

Головне