Іран щонайменше вдвічі збільшив виробництво ракет після договору з рф, - Reuters

Іран щонайменше вдвічі збільшив виробництво ракет після договору з рф, - Reuters

Іран значно розширив два ключові об'єкти з виробництва балістичних ракет після угоди від жовтня 2022 року. Про це повідомило видання Reuters.

Видання публікує супутникові зображення, які свідчать про значне розширення двох ключових іранських ракетних об’єктів. Зображення, зроблені супутниковою компанією Planet Labs, свідчать, що на військовій базі Модаррес у березні та виробничому комплексі Ходжир у квітні видно понад 30 нових споруд.

Це відбулось після угоди Тегерана з Москвою від жовтня 2022 року, згідно з якою Іран погодився надати ракети рф, яка шукала їх для війни проти України.

Експерти кажуть, що арсенал Ірану вже є найбільшим на Близькому Сході і оцінюється в понад 3000 ракет.

Як розповіли Reuters троє іранських посадовців, об’єкти на знімках розширюються з метою збільшення виробництва балістичних ракет. 

Нагадаємо, російські пабліки заявили про масовану атаку дронів у ніч проти 9 липня, в обстрілі звинувачують Збройні сили України. Про це повідомило російське міністерство оборони.

Як писали "Ми-Україна" раніше, під час нічних розборів завалів у Шевченківському районі міста знайдено тіло хлопчика. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

Унаслідок масованого обстрілу Києва 8 липня поранень зазнали 117 людей, загинули 27 людей, серед яких - четверо дітей.

Головне