Іран припиняє непрямі переговори зі США, - ЗМІ

Іран припиняє непрямі переговори зі США, - ЗМІ

Іран заявив про відмову від подальших непрямих переговорів зі Сполученими Штатами, які відбувалися через посередництво Оману, доки не буде вирішено кризу на Близькому Сході.

Про це повідомляє агентство AFP.

У понеділок, 14 жовтня, міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі під час свого візиту до столиці Оману Муската заявив, що нині немає підстав для продовження діалогу зі США.

"Наразі ми не бачимо жодних підстав для цих переговорів, доки не подолаємо нинішню кризу", - заявив міністр Арагчі.

За його словами, переговори були припинені "через специфічні умови регіону".

Іран і США раніше вели переговори щодо запобігання ескалації у регіоні, однак, за словами Арагчі, ситуація змінилася. У Мускаті очільник МЗС Ірану зустрівся з одним із ватажків хуситів та провів переговори зі своїм оманським колегою Бадром Альбусаїді щодо подій у Лівані й Газі та закликав до "негайного припинення конфлікту".

Оман тривалий час виступав посередником у переговорах між Іраном та США, які розірвали дипломатичні відносини після ісламської революції 1979 року.

Нагадаємо, 1 жовтня Іран випустив 200 ракет по Ізраїлю у відповідь на вбивство ватажків пов'язаних з Тегераном угрупувань та військового посадовця генерала Корпусу вартових ісламської революції.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Ізраїль не надавав гарантій адміністрації президента США Джо Байдена, що не буде завдавати ударів по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на удари іранськими балістичними ракетами

Головне