Іран пригрозив Ізраїлю "ударом у тисячу разів сильнішим' у разі відповіді

Іран пригрозив Ізраїлю

Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану виступив із різкою заявою після нанесення масованого удару по Ізраїлю 1 жовтня. Військово-політичне формування заявило, що у разі дій у відповідь Тель-Авів зазнає ще більш потужного обстрілу/

"В ім'я Всемогутнього Бога; у відповідь на вбивство Ісмаїла Ганії, Сайєда Хасана Насралли та Аббаса Нільфорушана ми завдали удару в серце сіоністського окупаційного утворення. Якщо Ізраїль відповість, ми вдаримо по них у тисячу разів сильніше", - цитує заяву Al Jazeera.

Джерело в іранському керівництві повідомило Reuters, що рішення про ракетний удар по Ізраїлю прийняв особисто верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї. За словами високопоставленого чиновника, сам Хаменеї наразі перебуває в надійно захищеному місці.

Як відомо, увечері 1 жовтня Іран здійснив ракетний напад на Ізраїль. Місцеве населення отримало вказівки негайно прямувати до найближчих укриттів. За даними The Jerusalem Post, іранські сили випустили близько 400 ракет. Інші джерела повідомляють про понад 100 одиниць ракетного озброєння, використаного під час атаки. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) поки що утримується від коментарів щодо наслідків обстрілу. Офіційні представники підтвердили, що атака продовжується, і системи ППО активно працюють для перехоплення вхідних загроз.

Іранська атака відбулася після того, як ізраїльські ЗС почали наземні операції в Лівані. Журналісти з Бейрута повідомляє, що люди святкують безпрецедентний напад Ірану на Ізраїль. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, тим часом, у сусідній Йорданії влада оголосила про тимчасове припинення авіасполучення. Управління цивільної авіації країни повідомило про закриття повітряного простору та призупинення всіх прильотів і вильотів у зв'язку з атакою. Про аналогічне рішення заявив і Ізраїль.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.