Іран поскаржився в ООН, що Ізраїль хоче атакувати його ядерні об'єкти

Іран поскаржився в ООН, що Ізраїль хоче атакувати його ядерні об'єкти

Речник Міністерства закордонних справ Ірану Есмаїл Багаї повідомив про направлення офіційного листа до Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Про це повідомляє The Times of Israel.

У зверненні Іран висловлює протест проти погроз Ізраїлю атакувати іранські ядерні об'єкти.

За словами Багаї, такі погрози порушують резолюції ООН і заслуговують на осуд. Дипломат наголосив, що подібні дії суперечать міжнародному праву.

Напруженість між країнами загострилася після масованої атаки Ірану на Ізраїль 1 жовтня, коли було випущено близько 200 балістичних ракет. У відповідь Ізраїль пообіцяв завдати удару по Ірану, що викликало припущення про можливість атаки на іранські ядерні об'єкти.

Також речник МЗС Ірану анонсував візити міністра закордонних справ Аббаса Аракчі до Бахрейну та Кувейту, що може свідчити про спроби Тегерану заручитися підтримкою регіональних партнерів на тлі зростання напруженості з Ізраїлем.

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду заявила про спробу шахрайства на виборах, де злочинна група намагалася здійснити підкуп.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Андрій Єрмак, керівник Офісу Президента України, повідомив про викриття схеми, яку використовує Кремль для обходу міжнародних санкцій. 

Головне