Іран почав військові навчання у Перській затоці

Іран почав військові навчання у Перській затоці

Іран почав у середу, 2 серпня, військові навчання в спірних районах у Перській затоці. Про це повідомило видання Tasnim.

Як зазначається, навчання проводяться поблизу острова Абу-Муса. Це є спірною територією між Іраном та Об'єднаними Арабськими Еміратами. Також військові навчання тривають біля островів Назеат, Великий і Малий Тунб.

 Метою навчань Корпусу вартових Ісламської революції є показати готовність до оборони акваторії країни.

У навчаннях беруть участь різні підрозділи ВМС Корпусу вартових Ісламської революції – бойові, морські, ракетні, безпілотні, а також підрозділи швидкого реагування, радіоелектронної боротьби та повітряно-десантні, за підтримки аерокосмічних сил КВІР. Вони відпрацьовують різноманітні військові тактики.

Крім того, іранські війська розгорнули ракетні системи Fath та Qadir. Командувач ВМС заявив, що кораблі спеціального підрозділу Ходжаджі вперше були оснащені ракетами з радіусом дії 600 км. За його словами, це необхідно для "забезпечення безпеки Абу-Муса" та інших островів.

Водночас у навчаннях задіяли катери, безпілотні літальні апарати, дистанційно керовані військово-морські судна зі штучним інтелектом, літаки-амфібії. Також повітряно-космічні сили направили військові літаки та гелікоптери для перевезення десантників у зони навчань.

Нагадаємо, Іран, країна-постачальник ударних дронів росії, представив модернізовану версію безпілотника Shahed-149 Gaza. Дрон має нову систему шасі та опору. Тегеран покладається на цей безпілотник у спробах підвищити свій потенціал у сфері розвідки та спостереження. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати вирішили направити до Ормузької протоки не лише додаткову авіацію, а й військові десантні кораблі, щоб захистити цивільні кораблі від захоплення їх Іраном.

Головне