Іран передав росії балістичні ракети: британська розвідка пояснила небезпеку для України

Іран передав росії балістичні ракети: британська розвідка пояснила небезпеку для України

росія отримала від Ірану балістичні ракети ближньої дії Fath-360, які становлять загрозу прифронтовим українським містам.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Великої Британії з посиланням на британську розвідку.

Іран представив ракети Fath-360 ще в 2020 році. Ці ракети мають дальність до 120 км і можуть нести 150-кілограмову бойову частину з точністю менше ніж 30 метрів. Ракети можуть бути розгорнуті на різних дорожньо-мобільних пускових установках, включаючи установки, здатні запускати до шести ракет одночасно.

Британські розвідники підкреслюють, що наявність іранських балістичних ракет посилить можливості росії завдавати точкових ударів по військових і цивільних об'єктах в Україні поблизу лінії фронту. Це також дозволить росії зберегти більшу частину своїх можливостей далекого радіусу дії для інших цілей у глибині України.

Раніше вже підтверджено, що Іран передав росії дрони-камікадзе, артилерійські боєприпаси і підтримував виробництво російських безпілотників. Окупаційна армія може використати нові балістичні ракети проти України найближчими тижнями.

Як писав “Ми-Україна” раніше, на початкових етапах виробництва ударних-дронів типу Shahed використовувалися компоненти українського виробництва, зокрема елементи електричного забезпечення.

Головне