Іран не відправить нового посла до Швеції через спалення Корану в Стокгольмі

Іран не відправить нового посла до Швеції через спалення Корану в Стокгольмі

Іран не відправить нового посла до Швеції. Таке рішення ухвалили після того, як біля мечеті в Стокгольмі спалили Коран, священну книгу мусульман.

Про це повідомила інформаційна агенція Reuters.

Як зазначається, у четвер, 29 червня, Міністерство закордонних справ Ірану викликало тимчасового повіреного у справах Швеції. Таким чином відомство хотіло засудити спалення Корану, що було "образою найсвятіших ісламських святинь".

"Хоча адміністративні процедури щодо призначення нового посла у Швеції завершилися, процес їх відправлення було відкладено через видачу шведським урядом дозволу на осквернення Священного Корану", - заявив міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амірабдоллахян на своїй сторінці в Twitter.

При цього голова іранського відомства не зазначив, як довго утримуватимуть від відправки нового посла до Швеції.

Нагадаємо, для Швеції закриті двері до НАТО – Анкара не схвалить заявку країни на вступ до Північноатлантичного альянсу. За словами президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, Швеція старається марно, оскільки вона дозволяє спалення Корану на протестах.

“Швеції не слід марнувати час. Доки ти дозволятимеш спалювати наше священне писання – Коран, рвати його, а на цьому фоні не діятимуть твої правоохоронці, ми не скажемо “так” твоєму вступу до НАТО”, – підкреслив Ердоган.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що Іран може постачати росії різні види безпілотників, зокрема Qods Mohajer-6

Головне