Іран ініціював термінове засідання Радбезу ООН після ізраїльських авіаударів

Іран ініціював термінове засідання Радбезу ООН після ізраїльських авіаударів

Рада Безпеки ООН за вимогою Ірану у понеділок, 28 жовтня, проведе позачергове засідання, аби обговорити нещодавні авіаудари, здійснені Ізраїлем по території Ірану.

Про це повідомляє агентство IRNA.

Міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі у листах до генерального секретаря ООН та голови Ради Безпеки закликав міжнародну організацію зайняти чітку позицію щодо "систематичної агресії Ізраїлю" та "засудити дії режиму, надіславши повідомлення міжнародній спільноті, що такі кричущі порушення не залишаться без відповіді".

Арагчі також звернувся до ООН і її членів із проханням засудити "напади сіоністського режиму на Іран".

Ізраїль зі свого боку висловив різке невдоволення вимогою Ірану до Радбезу ООН. Посол Ізраїлю в ООН Дані Данон прокоментував ситуацію, заявивши, що Іран намагається нашкодити Ізраїлю і на дипломатичному рівні.

"Це чергова спроба Ірану нашкодити нам, цього разу на дипломатичній арені. Ми будемо відстоювати право Ізраїлю на самооборону", - заявив Данон.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що 26 жовтня Ізраїль завдав значного удару по оборонних об'єктах Ірану, зокрема по його протиповітряній обороні та інфраструктурі виробництва ракет.

"Два дні тому ми завдали удару по голові спрута - іранському режиму. Режим повинен зрозуміти одну просту річ, - хто б не завдав шкоди нам, ми завдамо шкоди йому", - заявив Нетаньягу.

Супутникові знімки підтвердили пошкодження секретної іранської військової бази Парчін на південний схід від іранської столиці, де, як підозрює МАГАТЕ, Іран у минулому проводив випробування потужних вибухових речовин, здатних запустити ядерну зброю.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Ізраїлі вантажівка протаранила автобусну зупинку - 35 людей постраждали. Ізраїльська поліція розглядає всі можливі версії події, включно з імовірністю теракту.

Головне