Інцидент в столичному метро: 10-річний хлопчик хотів пожартувати і кинув у вагон предмет “схожий на міну”

Інцидент в столичному метро: 10-річний хлопчик хотів пожартувати і кинув у вагон предмет “схожий на міну”

Десятирічний хлопець у київському метрополітені инув до вагона фільтруючо-поглинаючу коробку до протигаза, налякавши пасажирів. 

Про це повідомляє поліція Києва. 

Інцидент стався 9 жовтня вдень на одній зі станцій столичного метро, коли у вагон було кинуто невідомий предмет. Відео, на якому пасажири масово покидають вагон, швидко поширилося в соціальних мережах. На місце події терміново прибули вибухотехніки та слідчо-оперативна група, які виявили, що предметом є фільтруючо-поглинаюча коробка до протигаза, що не становить небезпеки.

Поліцейські встановили особу “жартівника”, ним виявився десятирічний хлопець, який не усвідомлював наслідків своїх дій. Інспектори ювенальної превенції провели профілактичну бесіду з хлопцем, пояснивши йому недопустимість подібних вчинків. Щодо його матері був складений протокол за ст. 184 КУпАП за невиконання батьківських обов’язків.

Правоохоронці закликають батьків більше уваги приділяти своїм дітям, цікавитися їхнім дозвіллям і роз'яснювати можливі наслідки правопорушень.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент Франції Емманюель Макрон зустрівся з українськими військовими 155-ї бригади, які проходять навчання в регіоні Гранд Ест на сході Франції. На зустрічі, яка пройшла у середу, 9 жовтня, главу французької держави супроводжували міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню та міністр оборони України Рустем Умєров.

Головне