Інтенсивність бойових дій не спадає: за добу відбулося 122 бойових зіткнень

Інтенсивність бойових дій не спадає: за добу відбулося 122 бойових зіткнень

В Україні на лінії фронту протягом минулої доби зафіксовано 122 бойових зіткнення. Противник здійснив один ракетний удар, 80 авіаударів, використав 117 керованих авіабомб, а також здійснив 4636 обстрілів, з яких 71 - із реактивних систем залпового вогню.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Російські війська завдавали авіаударів по населених пунктах Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Зокрема, постраждали Липці, Вовчанськ, Лиман, Торецьк, Гуляйполе та Тягинка.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали трьох ударів по районах зосередження особового складу противника, а також уразили артилерійську систему, дві радіолокаційні станції та один ЗРК “Бук”.

На Харківському напрямку сталося 10 бойових зіткнень біля Глибокого, Слобожанського та Вовчанська.

На Лиманському напрямку ворог атакував 12 разів у районах Невського, Новосергіївки, Новоєгорівки, Макіївки та у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку відбили три штурмові дії російських військ поблизу Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили п’ять атак у районах Григорівки і Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 19 атак біля Північного, Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 37 штурмів у районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Тимофіївки, Новоселівки Першої, Веселого, Вовчого та Яснобродівки. Найбільша концентрація атак була поблизу Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 14 атак біля Красногорівки, Костянтинівки, Нетайлового, Карлівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку противник здійснив шість атак неподалік Старомлинівки, Водяного та Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку окупанти намагалися вибити підрозділи Сил оборони з позицій у районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки, здійснивши сім штурмів.

На Придніпровському напрямку оперативна обстановка без суттєвих змін. Ворог завдав авіаудару по району Тягинки.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник продовжує обстріли з території рф.

Як писали “Ми-Україна” раніше, за підсумками бойової доби 25 липня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1210 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили 11 танків, майже чверть сотні бойових броньованих машин, 45 артсистем та засіб ППО.

Головне