Іноземні ЗМІ показали роботу ППО у Києві: у Повітряних силах відреагували

Іноземні ЗМІ показали роботу ППО у Києві: у Повітряних силах відреагували

Засоби масової інформації, зокрема Reuters та The Sun, оприлюднила відео роботи систем протиповітряної оборони в Києві у ніч на 25 листопада.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у телемарафоні прокоментував події.

"Я бачив відео, там, зрештою, немає нічого такого, що могло б викликати занепокоєння. Робота ППО показується і командувач Повітряних сил у себе у Telegram-каналі інколи дякує нашим захисникам і показує відео... Якщо там немає в цьому відео інформації чутливої, тобто звідки вилітають ракети – саме локація сил та засобів ППО – то нічого тут страшного немає. В небі вибухи, знищуються засоби противника. Тому претензій особливих до цього немає", - зазначив він.

Ігнат також додав, що розміщувати фото та відео, на яких видно місце розташування систем протиповітряної оборони заборонено.

"Конфіденційна інформація - це ті матеріали, на яких видно точку запуску зенітної ракети. Противник також може мати відео з кількох точок, і перетин цих точок може чітко вказати, з якого саме місця здійснювався запуск", - узагальнив він.

Керівництво армії та уряд декілька разів закликали громадян утримуватися від фіксування роботи протиповітряної оборони, оскільки це може допомагати противнику визначати їхнє розташування та цілі. Служба безпеки України періодично накладає штрафи на осіб за подібні відеозйомки.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у росії дрон влетів у багатоповерхівку, є постраждалий.

Головне