Ініціатива за Силами оборони: Музичук розповів про актуальну ситуацію на Бахмутському напрямку

Ініціатива за Силами оборони: Музичук розповів про актуальну ситуацію на Бахмутському напрямку

Українське військо продовжує тримати ініціативу на Бахмутському напрямку. Більше про те, що нараз відбувається на вказаній ділянці фронту в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Національної гвардії України Руслан Музичук.

"Що стосується Бахмутського напрямку, то ініціатива тут саме за Силами оборони. Помітно те, що була заміна вагнерівців на регулярні війська, що позначилось на характері застосування. Якщо раніше це була велика кількість живої сили, то зараз ми бачимо за останні дні, що збільшилась кількість артилерійських обстрілів та застосування авіації", — зазначив він.

На сьогодні ситуація за характером застосування зброї, за його словами, схожа на ту, що спостерігалась на Куп'янсько-Лиманському напрямку, де також виконували бойові задачі війська регулярної армії рф.

За його даними, цілі ворога останнім часом не змінювалися. Окупаційне військо продовжує зосереджувати зусилля Лиманському, Авдіївському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках. Відповідно підрозділи Нацгвардії спільно з іншими підрозділами Сил оборони виконують задачі по всій лінії фронту та ведуть як оборонні, так наступальні дії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ізраїльська державна оборонна компанія Rafael Advanced Defense Systems оголосила про створення унікальної системи ППО, яка здатна перехоплювати гіперзвукові ракети. Вона отримала назву SkySonic.

Головне