Інформація - така сама зброя, як і артилерія: Стефанчук відреагував на вкиди деяких нардепів

Інформація - така сама зброя, як і артилерія: Стефанчук відреагував на вкиди деяких нардепів

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відреагував на "вкиди" деяких народних депутатів, які нещодавно з'явились та поширились у мережі.

Свою думку він висловив на сторінці у Facebook. За його словами, деякі нардепи "у гонитві за хайпом" нехтують питаннями національної безпеки.

При цьому, як зазначив Стефанчук, під час російського повномасштабного вторгнення інформація є такою самою зброєю, як і артилерія. Тож варто розуміти, що слова тягнуть за собою відповідальність і обов'язок перевіряти інформацію, яку оголошуєш публічно.

"А свобода слова тягне за собою також і обов'язок перевіряти інформацію, а не просто патякати, переслідуючи політичну доцільність", - наголосив Стефанчук.

Демонстрація безвідповідальності та поширення фейків, не слідуючи інформаційній гігієні, голова парламенту назвав роботою на ворога. Він нагадав нардепам, що до виборів ще далеко, а війна досі триває, тож слід схаменутися.

Нагадаємо, людям, які не вірять у перемогу України над російським окупантами, не місце у владі та в командуванні, написав секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексій Данілов. За його словами, впевненість у перемозі і цінності свободи - це "абсолютний імператив", а воля це основа боротьби.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець подав заяву до правоохоронних органів щодо скандальних заявив Ірини Фаріон на адресу російськомовних українських захисників.

Головне