Інформація про застосування авіабомби ОДАБ-9000 у Вовчанську виявилася фейком, - ОТУ “Харків”

Інформація про застосування авіабомби ОДАБ-9000 у Вовчанську виявилася фейком, - ОТУ “Харків”

Речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” спростував інформацію про застосування російськими окупантами авіабомби ОДАБ-9000 у Вовчанську, назвавши це частиною інформаційної війни.

Про це повідомили в Telegram-каналі ОТУ “Харків”. 

Віталій Саранцев зазначив,  що для застосування боєприпасу ОДАБ-9000 потрібен стратегічний носій, як Ту-160, але переміщення таких літаків не було зафіксовано. Насправді був використаний менш потужний боєприпас, який російська пропаганда подала з метою створення “ефектної” картинки. 

За словами речника, подібні фейкові повідомлення спрямовані на деморалізацію українських військових та залякування місцевого населення. Він закликав медіа та адміністраторів телеграм-каналів ретельно перевіряти інформацію та не поширювати російську пропаганду.

Нагадаємо, на Херсонщині активізувалася дезінформаційна кампанія, ініційована російськими окупантами, щодо нібито "зараження води" в регіоні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, викладачку одного з університетів Харківської області викрили на співпраці з російськими окупантами. Жінка коригувала удари рф по Харкову.

Головне