Інформація про захід росіян в Торецьк не відповідає дійсності, - очільник ЦПД Андрій Коваленко

Інформація про захід росіян в Торецьк не відповідає дійсності, - очільник ЦПД Андрій Коваленко

Центр протидії дезінформації виступив із спростуванням чуток, що поширюються в інтернеті, про нібито захоплення російськими військами міста Торецьк на Донеччині. Про це повідомили у ЦПД.

Ця інформація, яка активно розповсюджувалася мережею, виявилася недостовірною. Офіційні джерела підтверджують, що повідомлення про вхід російської армії до Торецька не відповідають дійсності.

Такі спростування відіграють важливу роль у протидії інформаційним атакам та підтриманні достовірної картини подій у зоні бойових дій.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО додали, що станом на зараз росіян у місті немає.

Це дані на 12:00 30 липня 2024 року.

"Станом на зараз, росіян в місті немає. Тому станом на 12:00 цього дня інформація про захід росіян в Торецьк не відповідає дійсності", — йдеться у дописі.

Нагадаємо, прикордонники Мукачівського загону вночі 30 липня затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно переплисти річку Тиса. Загалом за добу прикордонники затримали п’ятьох осіб, які планували потрапити на територію Румунії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, лідер Сербії анонсував спільне з росією відзначення річниці визволення столиці від нацистів. Це рішення було прийняте під час зустрічі Александара Вучича з дипломатичним представником рф Александром Боцаном-Харченком. 

 
 

Головне