Інформація про підготовку російського наступу на Харківщину не відповідає дійсності

Інформація про підготовку російського наступу на Харківщину не відповідає дійсності

Інформація про підготовку російського наступу на Харківську область не відповідає дійсності, а ЗМІ "перекрутили" наявні дані.

Про це заявив Центр протидії дезінформації. Там спростували інформацію, яку опублікувало британське видання The Telegraph. У статті розповіли, що місцеві підрозділи військової розвідки вважають останні обстріли росіян підготовкою до нового наступу.

Проте офіційні українські спікери таку інформацію спростовують. Так, начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо заявив, що журналісти перекрутили інформацію. Крім того, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов відзначив, що скупчення російських військ на Харківщині не спостерігається. Тож обʼєктивних причин вважати, що ворог планує здійснити штурмові дії, за його словами, немає.

При цьому Харківщина наразі є активною лінією фронту. Таким чином іноді там відбувається загострення бойових дій і зʼявляється оновлення інформації про ситуацію на полі бою.

"У коментарі Центру речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що підрозділи розвідки України постійно відстежують ситуацію по той бік кордону, щоб фіксувати усі зміни у діях ворожих військ для миттєвого реагування Силами оборони України", - додали в Центрі протидії дезінформації.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, підрозділи окупаційного війська не припиняють активних наступальних дій на Бахмутському напряму, зокрема тиснуть на Часів Яр та ведуть бої поблизу Богданівки. Попри виснажливі бої та непрості умови українські оборонці продовжують стримувати агресора та не дають йому змоги рухатися вперед. 

Головне