Інфікувала сусіда: в Австрії жінку засудили за смертельне зараження COVID-19

Інфікувала сусіда: в Австрії жінку засудили за смертельне зараження COVID-19

В Австрії жінку було визнано винною у смертельному зараженні сусіда вірусом COVID-19. Суд виніс вирок: чотири місяці умовного ув'язнення та штраф у розмірі 800 євро за вбивство через грубу необережність, пише The Independent.

Прокурорам вдалось довести причетність обвинуваченої завдяки вірусологічному дослідженню. Аналіз показав майже 100-відсоткову ідентичність ДНК вірусу у померлого та підсудної. Жертва, яка також страждала на рак, померла від пневмонії, спричиненої коронавірусом, у 2021 році. 

"Мені особисто вас шкода, я думаю, що подібне, ймовірно, траплялося сотні разів. Але вам не пощастило, що експерт майже зі стовідсотковою впевненістю визначив, що це була інфекція, яка передалася саме від вас", - заявив суддя, виносячи вирок.

Ця справа стала другим обвинувальним вироком для жінки, пов'язаним з пандемією, за рік. Минулого літа її вже засудили до трьох місяців умовного ув'язнення за навмисне піддання людей небезпеці через інфекційні захворювання.

Ключовим моментом у справі стало свідчення родини померлого про контакт між сусідами на сходовому майданчику 21 грудня 2001 року, коли обвинувачена вже знала про свій позитивний тест на COVID-19. Однак жінка заперечувала цю зустріч, стверджуючи, що була надто хвора, щоб встати з ліжка того дня. Вона також наполягала, що вважала свій стан звичайним бронхітом.

Проте лікар обвинуваченої повідомив поліції, що у жінки був позитивний результат експрес-тесту, і зазначив, що після отримання результату вона "звичайно ж не дозволила себе ізолювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть отримати лікарняний не виходячи з дому: як це зробити

Як писав "Ми-Україна" раніше, цього літа Сполучені Штати зіткнулись із найсерйознішою сезонною хвилею COVID-19 щонайменше за останні два роки.

Головне