Індонезія звернулась до Google й Apple із запитом заблокувати застосунок Temu

Індонезія звернулась до Google й Apple із запитом заблокувати застосунок Temu

Уряд Індонезії звернувся до технологічних гігантів Apple та Alphabet (материнської компанії Google) з проханням заблокувати китайський додаток електронної комерції Temu. Про це повідомило видання Reuters.

"Цей крок спрямований на превентивний захист малого та середнього бізнесу країни від дешевих продуктів, які пропонує Temu", - заявив міністр зв’язку Індонезії Буді Арі Сетіаді.

Міністр зв'язку Індонезії Буді Арі Сетіаді заявив, що бізнес-модель Temu, яка з'єднує покупців безпосередньо з китайськими виробниками, створює "нездорову конкуренцію" через надзвичайно низькі ціни.

Хоча Індонезія ще не зафіксувала транзакцій своїх громадян на платформі Temu, уряд занепокоєний швидким розвитком додатку та його потенційним впливом на місцеву економіку.

За прогнозами, сектор електронної комерції Індонезії може зрости до 160 мільярдів доларів до 2030 року, порівняно з 62 мільярдів доларів у 2023 році.

"Ми тут не для того, щоб захищати електронну комерцію, але ми захищаємо малі та середні підприємства. Є мільйони (підприємств, - ред.), які ми повинні захистити", - наголосив Буді.

Temu, що належить китайській компанії PDD Holdings, вже працює у понад 50 країнах світу, включаючи США, країни Європи та Україну.

Нагадаємо, у Норвегії запровадили тимчасовий прикордонний контроль через підвищений рівень терористичної загрози. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, поблизу населеного пункту Зелений Шлях у Курській області росіяни стратили дев’ятьох українських військових, які здавалися в полон. 

Головне