Індія вимагає від Канади відкликати близько 40 дипломатів з країни, - ЗМІ

Індія вимагає від Канади відкликати близько 40 дипломатів з країни, - ЗМІ

Індія вимагає від Канади відкликати близько 40 дипломатів з країни до вівторка, 10 жовтня. Про це повідомило видання Financial Times.

Як зазначається, такі заклики є ескалацією кризи, яка виникла після того, як канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що уряд Індії, ймовірно, причетний до вбивства лідера сикхів у Канаді. 

Видання пише, що Оттава отримала від Нью-Делі вимогу відкликати 40 дипломатів. Індія пригрозила позбавити дипломатичного імунітету працівників, які залишаться в країні після 10 жовтня. При цьому Індія оголосила про заборону на видачу віз канадцям 19 вересня - на наступний день після того, як Трюдо зробив свою заяву.

Наразі Оттава розслідує можливу причетність індійських агентів до вбивства сикхського активіста і громадянина Канади Хардіпа Сінгха Ніджара у передмісті Ванкувера в червні цього року. Вбивство було в центрі уваги під час зустрічі канадського прем'єра з колегою з Індії Нарендрою Моді на саміті G20. Тоді індійська сторона категорично відхилила прохання про співпрацю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Індії зафіксували спалах вірусу Ніпах, від якого не існує вакцини. У результаті загинуло дві людини.

Головне