Індія стала одним з найбільших постачальників заборонених технологій для рф, - Bloomberg

Індія стала одним з найбільших постачальників заборонених технологій для рф, - Bloomberg

Індія стала другим за величиною постачальником критично важливих, але заборонених технологій до росії.

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією джерел видання, індійський експорт мікрочіпів, електронних компонентів та верстатів у квітні та травні перевищив 60 млн дол, що вдвічі більше порівняно з попередніми місяцями цього року, і зріс до 95 млн долу липні. На першому місці серед постачальників залишається Китай.

Деякі співрозмовники зазначають, що союзників України найбільше турбує відсутність реакції з боку індійських офіційних осіб на запити про пояснення цієї ситуації. В МЗС Індії відмовилися коментувати цю ситуацію.

Згідно з останніми даними, майже 20% чутливих технологій, що потрапляють у російську оборонну промисловість, надходять через Індію.

Ця ситуація демонструє труднощі, з якими стикаються США та їхні союзники, намагаючись зменшити здатність росії вести війну проти України навіть через два з половиною роки після початку вторгнення. Прямий експорт таких технологій до рф заборонений, тому Москва отримує їх через треті країни або мережі посередників, що іноді включають компанії із західним капіталом.

США та ЄС зосередили свої зусилля на визначенні технологій, що використовуються у російській зброї або потрібні для її виробництва. Поки союзники намагаються обмежити постачання через Туреччину та ОАЕ, які є основними пунктами транзиту, з'являються нові хаби, серед яких, за словами джерел, Індія, Малайзія та Таїланд.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росія тримає у Чорному та Середземному морях три ракетоносії.

Головне