Індія сприяє мирним переговорам між Україною та росією, — МЗС

Індія сприяє мирним переговорам між Україною та росією, — МЗС

Індія вітає мирні перемовини між Україною та росією та  усіляко їм сприяє. Про це заявив міністр закордонних справ Індії Субраманіям Джайшанкар.

Очільник МЗС країни зазначив, що Індія веде переговори з обома сторонами для прискорення мирного процесу, хоча конкретного плану немає.

Окрім того, він додав, що країна ділиться результатами своїх розмов як з Україною, так і з росією.

"За моїми відчуттями, обидві сторони це цінують", – сказав він і додав, що є не так багато країн і лідерів, які мають бажання або здатність взаємодіяти з обома сторонами.

Заява глави індійського МЗС прозвучала після зустрічі прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді з президентом Володимиром Зеленським на Генасамблеї ООН.

Як відомо, 24 вересня президент Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з главою Гватемали Бернардо Аревало й обговорив Формулу миру. Також Зеленський звернувся  до свого колеги із Гватемали з пропозицією приєднання до однієї з груп, яка займається поверненням українських дітей, які були депортовані до росії. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 25 вересня у Нью-Йорку відбулася зустріч між президентом України з його турецьким колегою Реджепом Тайїпом Ердоганом. Під час переговорів очільники держав зосередили увагу на розвитку двосторонніх відносин. Крім того, лідери торкнулися теми Формули миру, наголосивши на важливості забезпечення вільного судноплавства в акваторії Чорного моря.

Головне