Індія подасть заявку на проведення Олімпійських ігор у 2036 році

Індія подасть заявку на проведення Олімпійських ігор у 2036 році

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що його країна зробить все можливе, щоб організувати проведення Олімпійських ігор 2036 року.
Про це він сказав на сесії Міжнародного олімпійського комітету в Мумбаї з посиланням на Bloomberg.

За словами Моді, Індія довела свою здатність організовувати події світового масштабу, в тому числі Чемпіонат світу з хокею та Чемпіонат світу з крикету, що триває.

За словами Моді, Індія також прагне прийняти Юнацькі Олімпійські ігри 2029 року.

Одним з найбільших спортивних турнірів, організованих Індією до цього часу, були Ігри Співдружності 2010 року в Нью-Делі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, голова Міжнародного Олімпійського комітету Томас Бах висловився про вимоги української влади про недопуск російських спортсменів до ОІ-2024 у Парижі. Він вважає, що цього не можна робити.

Про це в заявив інтерв'ю телеканалу CNBC TV18.

"З одного боку, російський уряд хоче, щоб ми ігнорували світ. З іншого боку, у нас є український уряд, який заявив, що потрібно повністю ізолювати всіх, хто має російський паспорт. Це неможливо з погляду прав людини. Це неможливо з погляду Олімпійської хартії", - сказав він.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.