Індія не купуватиме російський газ із підсанкційного проекту "Арктик СПГ 2"

Індія не купуватиме російський газ із підсанкційного проекту

Міністр нафти Індії Панкадж Джайн заявив, що його країна не буде закуповувати скраплений природний газ (СПГ), вироблений у російському проєкті "Арктик СПГ 2", який перебуває під санкціями.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми не плануємо купувати постачання з проєкту "Арктик СПГ 2". Якщо продукт під санкціями, ми його не чіпаємо", — зазначив Джайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки зараз у росії ядерної зброї та чому шантаж нею вже не працює

Російський проєкт "Арктик СПГ 2", який належить компанії "Новатек", опинився під західними санкціями через вторгнення росії в Україну. США також ввели обмеження проти багатьох юридичних і фізичних осіб, пов'язаних із підтримкою військової агресії рф, зокрема компаній, що займаються розробкою та постачанням СПГ для цього проєкту.

Водночас "Новатек" заперечує будь-які звинувачення щодо створення та використання так званого "тіньового флоту" для транспортування СПГ з "Арктик СПГ 2".

Газ відіграє важливу роль у стратегії Кремля щодо нарощування експорту, наповнення бюджету та забезпечення фінансування своєї військової машини, але для цього необхідно зайняти значну частину світового ринку скрапленого природного газу (СПГ).

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США запровадили нові санкції проти росії щодо віртуальної валюти.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.