Імітація відбудови: у ЦНС розповіли, як окупанти наживаються на руїнах Маріуполя

Імітація відбудови: у ЦНС розповіли, як окупанти наживаються на руїнах Маріуполя

Армія рф у тимчасово окупованому Маріуполі під прикриттям відбудови продовжує нищити життя місцевих.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

“Відновлені” будинки, які російські пропагандисти демонструють як приклад успішного “капітального ремонту”, вже тріскаються по швах.

“Один із таких прикладів - житло на вулиці Межевій 17. Тут у несучих стінах з’явилися тріщини після “капітального ремонту”, які провели російські підрядники. Зрештою, жодного ремонту так і не відбулося, проте виділені кошти на відновлення знищеного будинку зникли”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією ЦНС, колаборанти спільно з російськими підрядниками розробили масштабну схему для відмивання коштів, виділених Кремлем на “відновлення” міста. Через фіктивні компанії-посередники наймають підрядників, які лише імітують проведення робіт. Після цього в окупований Маріуполь приїжджають пропагандисти для створення фальшивих відеоматеріалів про “успішне” відновлення міста. 

“Після цього люди знову залишаються сам на сам із своїми проблемами та болями”, -  додали у ЦНС.

Також місцевим жителям окупанти пропонують брати іпотеку замість видачі житла тим, хто його втратив. В свою чергу банки рф заробляють кошти на простих людях.

Нагадаємо, армія рф у школі в Хрустальному, що на тимчасово окупованій Луганщині, відкрила клас з посиленою військовою підготовкою для дітей.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в окупованому Маріуполі ворог став частіше використовувати порт для перевезень.

Головне