Ілон Маск виділив 75 млн доларів на підтримку Трампа за 3 місяці, – The Hill

Ілон Маск виділив 75 млн доларів на підтримку Трампа за 3 місяці, – The Hill

Американський підприємець та мільярдер Ілон Маск посилив свою фінансову підтримку президентської кампанії Дональда Трампа. Про це повідомляє The Hill.

Протягом останніх трьох місяців Маск виділив близько 75 мільйонів доларів через заснований ним комітет політичних дій PAC America.

З червня 2024 року PAC America інвестував понад 102,2 мільйона доларів у президентські перегони США. Значна частина цих коштів була спрямована на підтримку кампанії Трампа та критику його опонентів. Зокрема, "десятки мільйонів доларів" були витрачені на просування Трампа та атаки на віцепрезидентку Камалу Гарріс. Крім того, майже 8,9 мільйона доларів були використані для дискредитації президента Джо Байдена до його виходу з перегонів.

Внески Маска до PAC були зроблені поетапно: у червні він вніс 15 мільйонів доларів трьома платежами, у липні – 30 мільйонів також трьома внесками, а у вересні – ще 30 мільйонів одним платежем.

За даними OpenSecrets, PAC America швидко став сьомим за обсягом зовнішніх витрат у виборчому циклі 2024 року. Серед інших відомих донорів PAC – співзасновник Palantir Джо Лонсдейл та партнери Sequoia Capital.

Як писали "Ми-Україна" раніше, голова громади Вараського району та депутат однієї з міських рад отримали підозри у корупційних злочинах, пов'язаних з вирішенням земельних питань.

Головне