Ілон Маск оскандалився новою заявою щодо розпуску НАТО

Ілон Маск оскандалився новою заявою щодо розпуску НАТО

Американський мільярдер і бізнесмен Ілон Маск висловив думку про необхідність розформування НАТО у соцмережі X (Twitter).

Таким чино він відповів на твіт американського бізнесмена та економіста Девіда Сакса, який розглядав питання про НАТО. Маск висловив свої роздуми, питаючи, чому НАТО продовжує існувати.

"Я завжди ставив питання, чому НАТО продовжує існувати, адже його заклятий ворог і причина існування - Варшавський пакт розпався", - йдеться у дописі.

Це була відповідь на пост Сакса, в якому той висловив думку, що після розпаду Радянського Союзу НАТО стикнулося з екзистенційною кризою і замість розпускання створило нову місію - розширення, що, на його думку, призвело до ворожнечі.

У відповідь користувачі нагадали Маску, що Варшавський пакт був реакцією на НАТО, а не навпаки. Також було зазначено, що НАТО не було створене лише для боротьби з одним ворогом. Ці зауваження були додані до повідомлення Маска разом із посиланнями на вікіпедію та сайт НАТО.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс пояснив Маску причину існування НАТО:

"Дорогий Ілон Маск, причина, через яку НАТО була заснована, існує і існуватиме, — це Росія та інші вороги вільного світу".

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Запорізькому напрямку побудують фортифікаційні споруди за рекордні 1,3 млрд грн.

Головне