Ігнорувати план, підписаний 100 країнами, буде майже неможливо, - Єрмак

Ігнорувати план, підписаний 100 країнами, буде майже неможливо, - Єрмак

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив про успіх української Формули миру. Він зазначив, що ігнорувати цей план, підтриманий майже 100 країнами світу, буде майже неможливо.

Про це він заявив на форумі "Україна 2024. Незалежність".

Єрмак підкреслив, що для будь-якої держави, яка поважає міжнародне право, стає дедалі складніше виступати проти запропонованої формули миру.

Він також додав, що на майбутньому саміті цей план можуть підтримати до 100 країн, і якщо серед них будуть такі впливові гравці, як Індія, Саудівська Аравія, Китай та Бразилія, навіть країна-агресор не зможе його ігнорувати.

"Україна не повинна залишатися один на один з росією і треба змусити кремль коритися міжнародному праву. Саме ця філософія закладена у Формулу миру Президента Зеленського. За 1,5 роки ми дійсно пройшли всі три ключові стадії її втілення - це і багатосторонні зустрічі на рівні радників з питань національної безпеки - їх було 4. Розпочиналися вони з Копенгагену, на якій було було трохи більше, ніж 20 представників і закінчилося все це на цьому етапі проведення інавгураційного Саміту миру у Швейцарії. Цифри цієї події говорять самі за себе. Більше ста держав, 93 підписи під фінальним комюніке", -  сказав він.

За його словами, триває робота над тим, щоб до цього комюніке приєдналися країни так званого Глобального півдня.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала агента ФСБ у Миколаєві, який шпигував за підрозділами морської піхоти ЗСУ.

Головне