Ігнат: Україна отримає третій дивізіон ЗРК Patriot від Німеччини

Ігнат: Україна отримає третій дивізіон ЗРК Patriot від Німеччини

Україна отримає ще один, вже третій дивізіон ЗРК Patriot. Надасть його Україні Німеччина, повідомив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Він наголосив, що нині в Україні на захисті неба перебувають два таких комплекси.

"Ми маємо зараз інформацію про те, що у нас є два дивізіони Patriot сьогодні на бойовому чергуванні. Зараз було оголошено, що Німеччина буде надавати ще один комплекс. Тому безумовно Patriot, як і крилатих ракет, багато не буває. Нам потрібно більше систем для того, щоб забезпечити захист. Patriot гарний ще й тим, що він не лише на відстані понад 100, максимум до 150 км навіть може збивати літаки та гелікоптери. Він ще й може збивати балістику", - наголосив Юрій Ігнат.

Також про посилення української ППО повідомив і голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Захист нашого неба ставатиме сильнішим. І це гарні новин", - зазначив голова ОПУ.

Нагадаємо, Україна отримала першу систему Patriot у квітні цього року. Її надала Німеччина. Трохи менше, ніж за два тижні, другий дивізіон ЗРК Patriot також заступив на бойове чергування в Україні. Вже на початку травня росіяни вирішили перевірити ефективність Patriot та випустили по Україні свої гіперзвукові ракети "Кинджал". Тоді Patriot впорався з завданням на "відмінно" та збив ракету окупантів, яку "неможливо збити", принаймні так стверджували росіяни.

Як повідомляли "Ми-Україна", на Таврійському напрямку українські захисники знищили новітній російський зенітно ракетний комплекс С-300В4.

Головне