Ігнат пояснив, чому вранці з понад 50 ракет збили лише 18

Ігнат пояснив, чому вранці з понад 50 ракет збили лише 18

Вночі та вранці 8 січня росіяни застосували проти України 59 засобів повітряного нападу. І якщо ППО здолала всі вісім запущених "шахедів", то з 51 ракети було збито 18. Чому так сталось в ефірі марафону "Єдині новини" пояснив речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

"Велика кількість сьогодні була балістичних ракет - це і "Кинджали", і ракети, які заходять на ціль по балістиці (Х-22), шість "Іскандерів" та С-300/С-400. Це все те, що летить по балістичній траєкторії. Треба розуміти, що такі цілі можуть збивати лише засоби, які здатні це робити, такі як Patriot. Тому в результат такий сьогодні",- зазначив він.

Ігнат в ефірі також відповів і на закиди тих, хто говорить про "не надто великий відсоток збиття" 8 січня. 

"Відсоток збиття залишається таким як і був по ракетах Х-101. Зрозуміло, хотілось би і більше їх збити, але 18 з 24 - це доволі непоганий результат, враховуючи обсяги засобів повітряного нападу", - сказав він. 

У Повітряних силах наголосили, що російські атаки стали "меншати". Так, якщо 29 грудня армія рф застосувала 158 засобів повітряного нападу, 2 січня - 134, то сьогодні вже лише 59. 

Нагадаємо, російські загарбники вранці 8 січня масовано вдарили ракетами Хмельниччині, в області прогриміло не менше шести вибухів. Під прицілом опинились об'єкти інфраструктури. Станом на цю годину, відомо про двох загиблих чоловіків. В області триває розбирання завалів та ліквідація наслідків прильотів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Кривому Розі внаслідок ракетного обстрілу пошкоджень зазнали більш як 200 багатоквартирних житлових будинків та ще близько 20 приватних. Постраждав торговельний центр, Терцентр, три навчальні заклади та два медичні. Одна людина загинула.

 

Головне