Ігнат розповів, чому росіяни вже кілька днів не атакували Київ

Ігнат розповів, чому росіяни вже кілька днів не атакували Київ

Росіяни не планують припиняти атаки по Україні з використанням ракет та дронів-камікадзе. Відсутність атак на Київ останніми днями навряд чи призведе до зменшення атак на столицю в цілому.

Про це повідомив полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, ворог не відмовляється від терористичного методу війни.

"Зокрема, балістичними ракетами, маю на увазі С-300, б'є. Ну і БПЛА будуть надалі застосовувати. На це є багато причин чому вони це роблять", - пояснив він.

При цьому Ігнат зазначив, що відсутність обстрілів столиці останніми днями не свідчить про зменшення атак.

"Бувають дні коли більше, але коли менше. Якщо ми вже три дні не бачили обстрілів це не значить, що треба розслаблятися і вони зменшилися. Ну от ворог вирішив собі таким чином спланувати. Може, ведуть якусь підготовку. Може, десь на інших напрямках переорієнтовують свої сили", - додав речник Повітряних сил.

Крім того, Ігнат пояснив, що аби зрозуміти тактику ворожих обстрілів варто подивитися статистику - більшість ударів завдаються вночі, оскільки це ускладнює роботу ППО.

"А я нагадаю, що це не лише зенітні ракетні комплекси, це і мобільні вогневі групи і винищувальна авіація. Це теж частина ППО, яка з повітря знищує ракети і "шахеди". Тому противник частіше всього по ночах завдає ударів, але інколи робить це і вдень, щоб було складніше знищувати повітряні цілі. Не мати до них візуальної прив'язки", - резюмував речник.

Нагадаємо, від ворожого вогню минулої доби, 2 липня, постраждали дев’ять населених пунктів Харківської області. Внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росіяни 3 липня дронами атакували Суми. У результаті цього значні пошкодження отримав багатоквартирний будинок. 

Головне