Ігнат: Росіяни все частіше атакують "шахедами" з півночі

Ігнат: Росіяни все частіше атакують

Російські окупаційні війська все частіше почали атакувати територію України дронами-камікадзе "Shahed-136" іранського виробництва саме з північного напрямку.

Про це речник командування Повітряних сил України розповів в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За його словами, таким чином загарбники хочуть виснажити українську протиповітряну оборону.

"Зазвичай це Брянська область, район аеродрому Сеща. Запускається невеликими партіями по 10-15 БПЛА цього типу. Так вони виявляють слабкі місця нашої ППО завдяки різним джерелам і виснажують нашу ППО, бо ми витрачаємо на них зенітні ракети", – розповів він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські військові у ніч проти 28 березня атакували Дніпро дронами-камікадзе. Один із ворожих “Shahed-136” влучив у підприємство. За словами голови обласної військової адміністрації Дніпропетровської області Сергія Лисака, два безпiлотники вiйськовi з повiтряного командування “Схiд” знищили.

Крім того, росіяни сьогодні вночі, 28 березня, випустили по Києву 12 дронів-камікадзе. Українські сили ППО знищили усі повітряні цілі. За словами керівника КМВА Сергія Попко, внаслідок падіння уламків БПЛА у Святошинському районі виникло загоряння в нежитловій будівлі. Пожежа ліквідована. За уточненими даними — без жертв.

Також російська федерація почне використовувати тактику атак дронами-камікадзе, адже в окупантів залишилось близько 10% високоточних ракет. Військовий оглядач та майор запасу Олексій Гетьман вважає, що рф може виготовити 50 таких ракет на місяць, щоб зробити більш-менш потужну атаку.

Головне