Ігнат: рф виготовляє ракети, але обсяги не дозволять наростити велику кількість

Ігнат: рф виготовляє ракети, але обсяги не дозволять наростити велику кількість

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що росія виготовляє ракети. Проте обсяги не дозволять росіянам наростити велику кількість.

Про це він розповів в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Ракети виготовляти непросто і нешвидко. Ракета повинна пройти певний процес виробництва. Але ракети вони виготовляють, знаходять свіжі уламки. Те, що вони нарощуються, то я не можу сказати. У ГУР говорили, що є близько 600 ракет у рф. Так, вони є", - зазначив речник Повітряних сил.

Нагадаємо, росія зуміла подолати санкції та експортний контроль, запроваджений Заходом. Це потрібно для збільшення виробництва ракет за межі довоєнного рівня. Якщо на самому початку війни рф різко знизила виробництво ракет через санкції, то вже до кінця 2022 року військово-промислове виробництво знову почало зростати, зазначили американські чиновники.

росія підірвала американський експортний контроль, використовуючи свою розвідку та Міноборони, щоб керувати незаконними мережами людей. Вони контрабандою провозять ключові компоненти, експортуючи їх до інших країн, звідки їх легше доставити до росії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російський концерн “Уралвагонзавод” працює над відновленням виробництва радянських танків серії Т-80, повідомив генеральний директор оборонного концерну Олександр Потапов. Відомо, що міністерство планує модернізувати танки до рівня Т-80БВМ.

Зазначається, що Т-80 випускали на Омському заводі транспортного машинобудування в другій половині XX століття. Після розвалу СРСР підприємство перестало отримувати держоборонзамовлення та перетворилося на так званий танкоремонтний завод.

Головне