Ігнат: рф не може собі дозволити використати проти України таку ж кількість ракет, як минулої осені та зими

Ігнат: рф не може собі дозволити використати проти України таку ж кількість ракет, як минулої осені та зими

Росія не може собі дозволити використати проти України таку кількість ракет, як минулої осені та зими. Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі програми "Лінія фронту".

За його словами, протягом минулорічного опалювального сезону - з вересня по березень - українська ППО знищила загалом 750 крилатих ракет і скільки ж ударних дронів. Ще 25-30% цілей, наголосив Ігнат, не було збито.

"Тієї осені, взагалі опалювальний сезон беремо з вересня по березень місяць, протиповітряною обороною загалом було знищено 750 крилатих ракет. Плюс 750 дронів-камікадзе типу "шахед". Розуміємо, якщо додати ще 25-30% незбитих і того, і того (ракет та дронів, - ред.), це виходить понад 1000 ракет було використано росією проти нашої держави. 

Противник не може собі дозволити використати проти нашої критичної інфраструктури чи інших об’єктів тієї кількості, яка була минулої осені та зими", - наголосив речник Повітряних сил.

Разом з тим він висловив думку, що в подальшому росія більше використовуватиме для атак по Україні дрони-камікадзе. Адже їх вона вже робить сама.

"Це просто цифрова аналітика, яка дозволяє робити ще одне припущення, що мабуть росія буде робити ставку більше не дрони-камікадзе, такі як "шахед", виробництво яких вже на території росії начебто запущено. Виробництво чи складання з тих запчастин, які вони отримують. Можна робити і такі припущення", - зазначив Юрій Ігнат.

Як повідомляли "Ми-Україна", рф вже сама збирає “шахеди”. За словами заступника керівника ГУР МО Вадима Скібіцького, рф планує надалі нарощувати виробництво дронів на своїй території.

Головне