Ігнат про рішення НАТО посилити спостереження у Чорному морі: Для України це плюс

Ігнат про рішення НАТО посилити спостереження у Чорному морі: Для України це плюс

Для України будь-яка підтримка НАТО є важливою. Таким чином речник Повітряних сил Юрій Ігнат прокоментував в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" рішення Альянсу посилити спостереження у Чорному морі.

За його словами, будь-яка присутність країн НАТО в акваторії Чорного моря є плюсом.

"Будь-яка присутність в акваторії Чорного моря країн НАТО - це вже певний плюс. Тому що ви знаєте, що це не внутрішнє море росії. І Туреччина член НАТО, і Румунія. Тому мають відповідно сили та засоби свої. Мають відповідно літаки. Ну і плюс кораблі інших країн в Чорному морі мають присутність. Також розвідка повітряна відбувається, і БПЛА кран НАТО, і більш потужні літаки розвідки, які контролюють деякі речі, які відбуваються в цьому регіоні. Посилення нам щось дасть. Ми працюємо постійно з партнерами, в постійних консультаціях, координаціях. І тому безумовно посилення присутності військових країн НАТО в Чорноморському регіоні це для нас плюс", - наголосив Ігнат.

Як повідомляли "Ми-Україна", під час засідання Ради Україна-НАТО Північноатлантичний Альянс ухвалив рішення посилити спостереження і розвідку в Чорноморському регіоні.  Альянс засудив рішення росії вийти з “зернової угоди”. Водночас засудили удари країни-терориста по півдню України з метою зупинити український сільськогосподарський експорт. Від нього залежать сотні мільйонів людей в усьому світі.

Головне