Ігнат про погрози росіян "вдарити ядеркою": "Нас не залякати"

Ігнат про погрози росіян

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що ракети, які має противник на сьогоднішній день, можуть бути носіями ядерної зброї. Однак слід розуміти, що ворог також постійно здійснює інформаційні атаки для залякування українців.

Про це речник Повітряних сил розповів в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Ці заяви, які вчора були в усіх російських пабліках… Аж занадто багато про це говорили. Потрібно розуміти, що одна з головних їхніх цілей - це посіяти паніку серед населення, змусити людей робити "різкі рухи", щоб хтось тікав з країни тощо. Але ми до тих погроз окупантів вже, напевно, звикли. Вже всі червоні лінії вони перейшли", - пояснив Ігнат.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів, що росія погрожує застосуванням ядерної зброї від безсилля та страху. Чим гіршою буде для російських військ ситуація на передовій, тим частіше лунатимуть подібні погрози Кремля. На його думку, у Москві вже почали усвідомлювати, що поразка у війні проти України неминуча, а розплата за скоєне – невідворотна.

Крім того, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів, що реакція військово-політичного керівництва росії на звільнення українською армією Криму може бути болісної, але терпимою. Російська пропаганда може це піднести як вимушений крок. За його словами, думки керівництва рф та простих росіян щодо втрати Криму будуть різінитися. Однак пропаганда спробує виправдати поразку, як це було зі звільненням Херсона.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.