Ігнат пояснив, чому силам ППО важко збивати ракети Х-22 та "Онікс"

Ігнат пояснив, чому силам ППО важко збивати ракети Х-22 та

Сили протиповітряної оборони України не можуть збивати російські крилаті ракети Х-22 та "Онікс" через особливості їхнього руху та запуску.

Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі Радіо Свобода.

Він зауважив, що Х-22 летять з високою швидкістю - понад 4000 км/год - і заходять на ціль по балістичній траєкторії. Для того, щоб їх збивати, потрібні, наприклад, зенітно-ракетні комплекси Patriot. Варто зауважити, що в України є тільки два дивізіони.

"Онікс" - це протикорабельні ракети, які росіяни запускають з берегового комплексу "Бастіон" з території окупованого Криму. Спочатку вони летять на швидкості понад 3000 км/год, а під час заходу на ціль опускаються до 10−15 метрів", - сказав він.

Таким чином важко збивати те, що летить дуже низько. За словами Ігната, "Онікс" важко навіть виявити.

Нагадаємо, уночі 20 липня російське окупаційне військо у ніч на 20 липня атакувало Україну 19 крилатими ракетами та дронами-камікадзе типу “Shahed”.  Сили ППО збили 18 повітряних цілей: два “Калібри”, три “Іскандери” та 13 “шахедів”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська влаштували черговий нічний обстріл Чернігівщини. Вони вдарили дронами-камікадзе по житлових будинках, зафіксовані влучання.

Загарбники били також по Новгород-Сіверській територіальній громаді. Зокрема, зафіксовано 14 приходів з артилерії, 36 − з РСЗВ; сім − з міномета; три − ймовірно некерованими авіаційними ракетами, запущеними з вертольота. 

Головне