Ігнат пояснив, чому росія залишила у Білорусі свою авіацію

Ігнат пояснив, чому росія залишила у Білорусі свою авіацію

Авіація росії в Білорусі залишається постійно і це нічого не змінює, адже її можна перемістити куди потрібно в будь-який момент. Це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" пояснив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат. 

За його словами, авіація росії в Білорусі перебуває на постійній основі ще з початку повномасштабного вторгнення.

"Вони це роблять на постійній основі. Авіація - це такий підрозділ, який може швидко переміститися. Авіаційна присутність росіян на території Білорусі була завжди, ще з початку повномасштабного вторгнення. Те, що вони проводили там навчання авіаційних підрозділів і вирішили залишити їх там зрештою, нічого не змінює. Вони у будь-який момент можуть передислокуватися", - зазначив Ігнат.

Авіація росії в Білорусі знаходиться постійно, заявив Юрій Ігнат
Військова авіація рф

Разом з тим він наголосив, що Україна повинна бути постійно готова до ракетних ударів рф.

"Готуватися до ударів треба завжди, тому що стратегічній авіації не проблема злетіти з будь-якого аеродрому і завдати ударів", - зазначив речник командування Повітряних сил України. 

Нагадаємо, останній масований ракетний удар росії відбувся 26 січня. Перед тим окупанти намагалися атакувати українські міста дронами-камікадзе, проте безуспішно.

Як повідомляли "Ми-Україна", увечері 1 лютого російські загарбники обстріляли Краматорськ, що у Донецькій області. Ракета окупантів влучила у житловий будинок, в результаті чого відбувся обвал двох під’їздів.

Головне