Ігнат пояснив, чому літаки рф облітають пів України, щоб запустити ракети з Азовського моря

Ігнат пояснив, чому літаки рф облітають пів України, щоб запустити ракети з Азовського моря

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат пояснив, чому російські бомбардувальники Ту-22М3 облітають пів України, аби запустити ракети з Азовського моря.

Про це речник розповів в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Радіус ураження ракети, дальність Х-22 – 600 км. Тобто їм з півночі дістати до південних регіонів неможливо. Для літаків Ту-95 робити цього не потрібно – вони завдають ударів з Каспію. Дальність ракет Х-101, за даними окупантів – 5500 км", - розповів Юрій Ігнат в ефірі.

За його словами, російські літаки не мають сенсу підлітати до території України.

Нагадаємо, російські міни з Чорного моря цілком реально можуть становити загрозу навіть для країн Європейського Союзу. Річ у тім, що течією дрейфуючі протикорабельні міни може віднести будь-куди, вони є неконтрольованими, розповів речник ВМС ЗС України, капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

“Будь-яка протикорабельна міна може дрейфувати в разі нештатної роботи, наприклад, коли її відірвало від якоря під час шторму. Після цього вона стає некерованою, вона спокійно може дістатися і берегів Євросоюзу, і румунських, і болгарських берегів і навіть Туреччини чи Босфору", - розповів він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Чорному морі станом на ранок 29 червня знаходяться п’ять ворожих кораблів, ще два – в Азовському. Жодне з суден не є носієм високоточної зброї. Один російський носій є в середземноморській акваторії, залп – до 16 ракет.

Головне