IAG SA купує частку в компанії, яка планує розпочати виробництво екологічно чистого палива

IAG SA купує частку в компанії, яка планує розпочати виробництво екологічно чистого палива

IAG SA, материнська компанія British Airways, купує частку у британській компанії. Планують почати розроблення екологічно чистого авіаційного палива до 2025 року. Про це повідомляє Bloomberg.

"Авіакомпанії необхідно забезпечити SAF для досягнення цілей декарбонізації, згідно з якими до 2030 року до 10% споживання палива має бути отримано зі сталих джерел", – пише видання.

Інвестиції спрямовані компанії Nova Pangaea Technologies Ltd., що базується на північному сході Англії, яка прагне виробляти екологічно чисте авіаційне паливо з етанолу. Як сировину використовуватиме сільськогосподарські відходи та відходи деревини. Компанія планує виробляти біоетанол, з якого потім партнер LanzaJet Inc. вироблятиме екологічно чисте паливо.

Угода зробить IAG міноритарним акціонером Nova Pangaea, повідомили компанії, не розголошуючи фінансових умов.

Нагадаємо, ірландський лоукост Ryanair вивчає можливість відновлення низки рейсів в Україну вже цього року. Головне питання наразі полягає в отриманні дозволу на здійснення рейсів від Європейського агентства з безпеки польотів (EASA). Він зазначив, що першочергово його компанію цікавить відновлення співпраці з аеропортами “Бориспіль” і “Львів”. 

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, дирекція авіакомпанії Ryanair приїхала в Україну, щоб обговорити перспективи відновлення польотів після війни. Компанія підготувала стратегічний план щодо швидкого відновлення авіаперевезень, яке має статися “одразу після перемоги України і підтвердження EASA про безпеку польотів в українському небі”, кажуть у “Борисполі”. Ryanair збирається інвестувати три мільярди доларів у відновлення українського ринку авіаперевезень.

Головне