І сонцезахисний крем не допоможе: у ДПСУ іронічно відреагували на вибухи в Криму

І сонцезахисний крем не допоможе: у ДПСУ іронічно відреагували на вибухи в Криму

Вибухи в Криму, які 24 липня стривожили як мешканців поки що окупованого росіянами півострова, так і так звану місцеву "владу", не залишися без уваги української Держприкордонслужби та Мінцифри.

Так, у ДПСУ зазначили, що "у Джанкойському районі припекло" і сонцезахисний крем російським загарбникам не допоможе.

Водночас глава Мінцифри Михайло Федоров зазначив, що "РЕБ та ППО все менш здатні захищати небо окупантів. Щоб там не відбувалося, але цього буде більше".

Українське командування поки події не коментувало.

Як відомо, у Криму прогриміли вибухи вранці 24 липня. Гауляйтер окупованого півострова Сергій Аксьонов повідомив про прицілення влучання дрона у склад БК у Джанкойському районі. З огляду на події так звана "влада" ухвалила рішення про евакуацію населення сіл у радіусі п'яти кілометрів від місця НП.

У російському Міноборони заявили, що в ході атаки по Криму було випущено 17 БпЛА. Традиційно у відомстві розповіли про "успішну" роботи ППО та РЕБ.

"Чотирнадцять українських БПЛА були придушені засобами РЕБ, з яких одинадцять безпілотників зазнали аварії в акваторії Чорного моря, і ще три впали на території півострова. Крім того, три БпЛА були знищені засобами ППО", - вказано у повідомленні.

"Радник" кримського гауляйтера Олег Крючков заявив, що у соцмережах "жорстко відстежуватимуться і припинятимуться факти публікацій фото та відео", оскільки вони допомагають коригувати удари.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Міноборони розповіли, що українські війська на південному фронті за час наступу звільнили понад 192 кв. км території. Протягом минулого тижня ЗСУ на цьому напрямку просунулися на понад 12 кілометрів квадратних.

Головне