І грошей не дали, і судимості не зняли: як росія обманула завербованих "штормівців"

І грошей не дали, і судимості не зняли: як росія обманула завербованих

Російське керівництво ввело в оману в'язнів, вербуючи їх до загонів “Шторм Z”. Більшість цих осіб за участь у війні проти України не отримали ні обіцяних грошових виплат, ні зняття судимостей, інформує Центр нацспротиву. 

"Йдеться як про зарплату, так і про виплати за поранення або інвалідність, отриману внаслідок участі в бойових діях",- вказано у повідомленні. 

До того ж як виявилось, свої контракти завербовані "зеки" укладали не з російським Міноборони, а з так званим очільником "ДНР" і йшлося у них про "участь в добровольчому формуванні".

"Таким чином, юридично ці ув’язнені навіть не є військовослужбовцями ЗС рф, що не дає їм права на будь-які соціальні та фінансові гарантії", - пояснили в ЦПД.

Як відомо, загони "Шторм-Z" у росії з'явились навесні 2023 року. Такі роти формувались шляхом вербування ув'язнених з виправних колоній. Переважно ці формування ворог кидає на так звані "м'ясні штурми".

Нагадаємо, британське Міноборони у свідому розвідувальному звіті заявило, що окупантам, попри спроби тристороннього наступу для оточення міста з півдня та півночі, навряд чи вдасться взяти Авдіївку протягом наступних тижнів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в оперативній зоні ОСУВ "Таврія" зафіксовано збільшення кількості штурмів, проведених російськими військами. Окупанти другий день поспіль влаштовують по 50 бойових зіткнень.

Головне