Hyperloop One закривається: стартап розпродує активи і звільняє штат

Hyperloop One закривається: стартап розпродує активи і звільняє штат

Футуристичний транспортний стартап Hyperloop One, який обіцяв втілити в життя концепцію вакуумного поїзда, закриється до кінця року. Про це пише Bloomberg із посиланням на власні поінформовані джерела.

Нині компанія займається продажем своїх активів, закриття офісів та звільненням співробітників. Після офіційно закриття вся інтелектуальна власність стартапу перейде до мажоритарного акціонера - один з найбільших світових портових операторів DP World (Dubai Port World).

Від дня свого застування Hyperloop One спромігся залучили близько 500 млн доларів фінансування, зокрема від низки венчурних фондів. Спочатку компанія називалась Virgin Hyperloop , потім Hyperloop Technologies, в 2016 році вона стала  Hyperloop One, а після цього знову - Virgin Hyperloop One після того, як була придбана компанією сера Річарда Бренсона. Під час коронавірусної пандемії майже всі топи компанії та її засновники пішли зі стартапу. Слово Virgin з назви було прибрано після того, як компанія вирішила відмовитися від пасажирських поїздок на користь вантажних.

За період свого існування Hyperloop One змогла здійснити декілька дійсно важливих кроків, серед яких: зведення випробувального майданчику для вакуумних потягів та перше і єдине випробування із залученням людей. Останнє було проведене у 2020 році, однак капсула з пасажирами розігналася лише до 100 миль на годину (160,9 км/год), що у сім разів менше, ніж обіцяли розробники. 

На сьогодні у світі не існує жодного повноцінного "гіперлупа". 

Нагадаємо, влітку 2018 року Україна підписала договір про співпрацю з Hyperloop Transport Technologies (HTT). На той період голова Мінінфраструктури Володимир Омелян заявляв, що за п'ять років - тобто у 2023 році, в нашій країні буде введена в експлуатацію перша лінія "гіперлуп". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, цьогоріч у квітні аерокосмічна компанія Virgin Orbit Річарда Бренсона розпочала добровільне провадження у справі про банкрутство за статтею 11 у штаті Делавер.  

 

 

Головне