ГУР уразило три ворожі вертольоти на території рф, - ЗМІ

ГУР уразило три ворожі вертольоти на території рф, - ЗМІ

Головне управління розвідки Міноборони України у ніч на 21 липня здійснило удари по двох вертольотах - Мі-28 та Ка-226 у Московській області. 24 липня також було знищено гелікоптер Мі-8 в Самарі.

Про це повідомляють джерела в українській розвідці, передає Суспільне.

21 липня близько 3:00 ночі на території акціонерного товариства "Национальный центр вертолетостроения Миль и Камов" у Томіліно, Московська область, внаслідок диверсійних дій ГУР були уражені вертольоти Мі-28 та Ка-226.

24 липня також унаслідок диверсії було знищено багатоцільовий гелікоптер Мі-8 на території аеродрому Міністерства оборони рф "Кряж" у Самарі.

За даними джерел, АТ "НЦВ Миль и Камов" є авіабудівним підприємством, яке займається розробкою, виробництвом і ремонтом вертольотів (лінійки Мі та Ка), а також інших гвинтокрилих літальних апаратів. Воно включає два дослідно-конструкторських бюро — ОКБ "Миля" та ОКБ "Камова", дослідне виробництво, експериментально-дослідницький комплекс і випробувальний центр.

У розвідці зазначили, що інформація про пожежі після вибухів на підприємстві широко розповсюдилася в Московській області.

"Втім, російська влада, як завжди, факти власної недбалості приховує від населення росії", - йдеться в коментарі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Волгоградській області російської федерації 27 липня розбився винищувач Су-34. За попередніми даними, літак впав через технічну несправність.

Головне