ГУР: Уражені в Криму десантні катери росіян пішли на дно

ГУР: Уражені в Криму десантні катери росіян пішли на дно

Обидва російські десантні катери, які уразили у тимчасово окупованому Криму 10 листопада, пішли на дно. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Один з кораблів був більш давнього проекту 1176 "Акула" та інший новіший ― проекту 11770 "Серна". 

Йдеться про катери проекту 11770. На суднах перебував екіпаж та броньована техніка, зокрема БТР-82.

Катери рф росія використовувала під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту. Також розміщували там ЗРК "Тор-м2" для мобільного прикриття свого угруповання на острові та у Чорному морі.

Нагадаємо, російські окупаційні війська готували якусь операцію із застосуванням знищених катерів. Риженко вважає, що окупанти готували перекидання техніки або рейд з метою підсилити свої позиції.

"Я так розумію, що особовий склад також в наявності. Тобто росіяни могли готувати якусь операцію рейдову з застосуванням цих двох катерів... Враховуючи, що пункт базування Чорноморське, знаходиться не далеко від окупованого узбережжя Кінбурнського півострову, я думаю, що росіяни готували перекидання техніки або рейд з метою підсилити свої позиції", - йдеться в повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, що російські окупанти продовжують прикриватися населенням у прифронтових містах як живим щитом.

 

 

Головне