ГУР: Російська фсб шукає у Канаді агентів

ГУР: Російська фсб шукає у Канаді агентів

Російська фсб намагається знайти агентів у Канаді та завербувати їх. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

За даними ГУР, росіяни шукають агентів серед іммігрантів з росії та країн, які входили до складу СРСР.

"російська фсб у Канаді  намагається знайти іноземців, які підтримують контакт із розвідками різних держав світу, та завербувати на службу Москві.

Пошук агентів-двійників відбувається у середовищі іммігрантів з росії та інших країн, які перебували у складі чи під впливом радянського союзу. Свої заклики кремлівська спецслужба просуває, зокрема, через російськомовні засоби масової інформації у Канаді", - йдеться у повідомленні.

Водночас у розвідці додали, що один з таких випадків було зафіксовано у березні цього року. Тоді рф намагалася поширити листівку-додаток до газети "Наша Канада", яку безкоштовно роздають у магазинах "європейських товарів", російських ресторанах, метро, окремих школах, лікарнях та житлових комплексах у Торонто.

"Цікаво, що вказане видання позиціонує себе продемократичним та антипутінським, однак може бути лише прикриттям та способом відвернення уваги місцевих безпекових структур", - зазначили у ГУР МО.

Як повідомляли "Ми-Україна", контррозвідка СБУ затримала учасника агентурної мережі фсб, яка діяла на сході України. Фігурантом виявився депутат Дружківської міськради від забороненої партії ОПЗЖ.

Головне